D.I.C. Veritas

Telegraf.rs, 20.11.2018, Ustaše brutalno uništile srpski maslinjak kod Zadra: Ovako izgleda pustoš koju su ostavili udovici povratnika (FOTO)

Bez maslinjaka je ostala Milica Babić, udovica Peke Babića koji je preminuo i sahranjen u Biljanima Donjim, na isti dan, pre tri godine

Foto: čitalac Telegrafa

Srpskoj povratničkoj porodici Babić u mestu Biljane Donje kod Zadra nepoznate osobe posekle su sekirama 112 stabala maslina u noći između subote i nedelje.

Bez maslinjaka je ostala Milica Babić, udovica Peke Babića koji je preminuo i sahranjen u Biljanima Donjim, na isti dan, pre tri godine.

Tužan prizor uništenog maslinjaka Foto: čitalac Telegrafa

Pretpostavlja se da su počinioci Hrvati koji su došli da napakoste Srbima povratnicima, nakon obeležavanja 27 godina od stradanja u susednom hrvatskom mestu Škabrnja.

Drveće je bilo zasađeno pre 10 godina Foto: čitalac Telegrafa

Grupa nepoznatih lica su Babićima posekli 112 stabala maslina starih 10 godina.

Sve se odigralo u jednoj noći Foto: čitalac Telegrafa

Istog dana u Biljanima Donjim je opljačkano i nekoliko srpskih kuća, meštani kažu da su tog dana videli beli kombi bjelovarskh tablica da se vozi kroz selo.

Ovaj događaj uznemirio je Srbe povratnike Foto: čitalac Telegrafa

Ovo brutalno uništavanje srpske imovine je uznemirilo povratnike, kojih se, ionako malo vratilo i kojima se periodično ruše obnovljene kuće.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.