D.I.C. Veritas

Telegraf.rs, 29.07.2019, Pomen žrtvama “Oluje” 4. avgusta u Krušedolu

Nakon zemunskog naselja Busije, Bačke Palanke, Novog Sada i drugih mesta, na red je došlo i fruškogorsko selo Krušedol

I ove godine 4. avgusta Republika Srbija i Republika Srpska obeležiće godišnjicu operacije “Oluja” i progona Srba iz Hrvatske. Kako je ranije najavljivano obeležavanje ove godine trebalo je da bude održano u Inđiji, ali kako ekskluzivno saznajemo, mesto odavanja počasti žrtvama ove operacije biće Krušedol, selo kod Fruške Gore.

Program ovogodišnjeg obeležavanja, kako saznajemo, trebalo bi da počne u 19:30 časova, a pored predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, ovom događaju prisustvovaće i članovi Vlade Republike Srbije ali i patrijarh srpski Irinej.

Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije izjavljivao, godišnjica će svake godine biti obeležena u drugom mestu.

- Uvek su to mesta koja su raširenih ruku uz veliko gostoprimstvo i tugu dočekale srpski narod koji je proteran sa svojih ognjišta - rekao je tada predsednik Srbije.

U selu Krušedol nalazi se i istoimeni manastir koji je svetilište u kome se i danas nalaze mošti srpskih despota, patrijarha i jednog kralja, a takođe se smatra i zbornim mestom svih Srba, koji se, ma odakle došli, na tom mestu smatraju svoji na svome. Zato ne čudi da je za 24. godišnjicu obeležavanja progona srpskog naroda odabrano upravo to mesto.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.