D.I.C. Veritas

“Tjednik novosti”, 26.06.2012. Platiti ucrtavanje obnovljenih kuća

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Slatine pokrenulo je inicijativu za oslobađanje od plaćanja ucrtavanja kuća iz obnove. – Donijeli smo zaključak da se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a uputi zahtjev da u sklopu programa obnove financira troškove ucrtavanja za obnovljene obiteljske kuće na području Hrvatske.

Taj trošak za ucrtavanje kuća spada pod obnovu i nije prihvatljivo da ga snose vlasnici obnovljenih objekata – rekao je predsjednik Vijeća Mladen Kulić.

Zaključak je dostavljen Srpskom narodnom vijeću Virovitičko-podravske županije, Srpskom narodnom vijeću Zagreb i Klubu zastupnika SDSS-a u Saboru. U raspravi o izvještaju za 2011. istaknuto je da je lani, osim zbog izbora za članove Vijeća u julu, prigovora na izbore i ponavljanja konstituirajuće sjednice, rad Vijeća bio reduciran i zbog izostanka uplata novca predviđenog za rad Vijeća u budžetu Slatine.

U nastavku je raspravljano o dodjeli pomoći građanima povratnicima koji su socijalno ugroženi, pomaganju prilikom dobivanja dokumenta za privremeni boravak i državljanstvo, a zaključeno je da se počne s pripremama i organizacijom obilježavanja Petrovdana kao Dana Vijeća

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.