D.I.C. Veritas

Večernje novosti, 16.06.2016., SUPRUGA SRBINA UHAPŠENOG PO INTERPOLOVOJ POTERNICI: Veljko čeka optužnicu

Potresan susret u istražnom zatvoru Sutka u Skoplju. Gordana, supruga Srbina uhapšenog po Interpolovoj poternici

VELjKA Dujanovića, uhapšenog na makedonskoj granici na osnovu Interpolove poternice koja je raspisana u Hrvatskoj, supruga Gordana i sin Milan prvi put su posetili u pritvoru. Već 11 dana Dujanović je u ćeliji ekstradicionog pritvora u istražnom zatvoru Sutka u Skoplju, još čeka optužnicu, a u posetu mu je u sredu, sa suprugom i sinom, došao i kum Dejan Nenadović.

Ovom Srbinu iz Hrvatske, prema saznanjima “Veritasa”, na teret se stavlja da je ratne 1991. na teritoriji rodnog Daruvara naređivao i učestvovao u hapšenju civila, kao i u ranjavanju i ubijanju stanovništva i uništavanju imovine. Njegovo ime nalazilo se na tajnoj optužnici, a uhapšen je kada je sa porodicom krenuo na more u Grčku, preko Makedonije. Poslednje dve decenije Dujanović živi u selu Milivi kraj Despotovca.

Gordana za “Novosti” opisuje koliko je susret sa suprugom bio potresan i žali se da joj čuvari nisu dozvolili da mu ostavi čistu odeću i pribor za ličnu higijenu.

Supruga ga je, kaže, zatekla u istoj odeći u kojoj je priveden. Tvrdi da ni posle 11 dana ne znaju zbog čega je iza rešetaka. Za šta ga tereti Hrvatska ne zna ni Veljkov advokat Rubin Dvojakov.

 

SAMO NE U HRVATSKU

OPTUŽNICA bi trebalo da stigne u petak ili ponedeljak. Zna samo da mora da spreči da ga odvedu u Hrvatsku, jer sumnja da bi suđenje tamo bilo pravedno. Fer suđenje, smatraju, može da ima samo u Srbiji, zbog čega je Gordana predala molbu Konzulatu u Skoplju da bude izručen Srbiji, jer je državljanin naše zemlje.

Z. GLIGORIJEVIĆ

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.