D.I.C. Veritas

Večernje novosti, 26.06.2015., Vučić: Zajednički Dan sećanja na stradale Srbe biće 5. avgust

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske donele odluku o obeležavanju dana sećanja na nastaradale Srbe

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske donele odluku da zajednički obeležavaju 5. avgust kao Dan sećanja na stradale i prognane Srbe.

Vučić je na konferenciji za novinare posle zajedničke sednice dve vlade rekao da će se taj dan obeležavati zajednički, kao što će, između ostalog, biti obeležen i Vidovdan.

On je takođe ukazao da dve vlade, kao i Srbija i RS, imaju dobru, uspešnu saradnju i smatra da će ona biti i još bolja. Sledeću zajedničku sednica najavio je za oktobar, nakon što počnu “stvarni radovi” na mostu Bratunac – Ljubovija.

“Razume se da Srbija poštuje integritet BiH ali i zna se kakav odnos Srbija ima prema RS i spremna je da ukoliko RS bude imala bilo kakvih problema, pomogne. Srbija će biti mesto na koje će RS moći da se osloni i uvek će biti spremna da pruži finansijsku pomoć”, poručio je srpski premijer .

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.