D.I.C. Veritas

Večernje novosti, 30.07.2021, Kratki poetski film „Oluja“: Premijera 4. avgusta na društvenim mrežama

ZAVRŠENO je snimanje kratkog poetskog filma “Oluja” koji je rađen za stihove istoimene pesme Nikole Rausavljevića, inspirisanom osećanjima vezanim za zločinačku vojnu operaciju “Oluja” iz 1995. godine, kao i danima posle nje.

Film prikazuje čoveka ( u tumačenju Zorana Karajića, prvaka Šabačkog pozorišta), koji je doživeo progon za vreme zločinačke vojne operacije “Oluja” i koji je posle toga ostao potpuno sam. Previše gord da umre i previše skrhkan da bi živeo na drugi način, spas od samoće traži u radu na polju i živi potpuno otupeo na sve što se oko njega dešava. Film, osim ambijentalnih zvukova i jedne novinarske vesti koja na početku podseća kog datuma je bila “Oluja”, prati kazivanje pomenute pesme uz autorsku muziku.

Kako se navodi, cilj nije da se podstakne mržnja ili obnovi loša krv između dva naroda već da pokažu osećanja jednog običnog čoveka koji je proživeo rat. Nada je da će se (ne)ljudi zapitati: ima li smisla povrediti drugo ljudsko biće. Premijera će biti na godišnjicu Oluje, 4. avgusta na društvenim mrežama, ali i na nekim televizijskim stanicama.

V.V.S.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.