D.I.C. Veritas

Večernji list, 03.01., Srpska strana nije u poziciji ocjenjivati hrvatsko pravosuđe

- Srpska strana nije, po mome mišljenju, u poziciji niti podcjenjivati, a kamoli ocjenjivati hrvatsko pravosuđe – rekao je pomoćnik ministra pravosuđa Ivan Crnčec, prenosi HRT.  

Tako je komentirao pismo koje je srpski ministar pravde poslao australskim vlastima u kojima ih moli da ne dopuste izručenje Dragana Vasiljkovića, poznatijeg pod nadimkom Kapetan Dragan, Hrvatskoj koja ga već godinama traži zbog zločina počinjenih u Domovinskom ratu. Srbija smatra da u Hrvatskoj Vasiljković ne bi dobio pošteno suđenje pa predlažu da mu sude sami.

“Trebao bi ovaj cirkus završiti”

U Dnevniku HRT-a slučaj je komentirala bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt. – 2005. sam potpisala zahtjev za njegovim izručenjem. Doista je previše vremena prošlo i trebao bi ovaj cirkus završiti – kazala je Škare Ožbolt i dodala da je cijela procedura “užasno komplicirana”.

- Protokoli nisu dorečeni i zbog toga je procedura otežana. Prolazili smo sve žalbene korake. Nema više nijednog razloga da se Dragan Vasiljković ne izruči Hrvatskoj. Bio je siguran da ga se neće izručiti, bilo je i prijetnji – rekla je Škare Ožbolt i dodala da bi u cijelom procesu pomoglo kada bi se očitovalo naše pravosuđe.

- Dokaza ima, ne bi australska tijela donijela odluku o izručenju da dokaza nema. Ostavio je dovoljno krvavih tragova i u Hrvatskoj i u BiH, i tamo se vode procesi. Mislim da je izručenje neminovno – zaključila je Škare Ožbolt.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.