D.I.C. Veritas

Večernji list, 04.11.2020, Novo uhićenje u Negoslavcima: Priveden jedan muškarac, mještani dobivaju pozive da se jave na razgovor u policiju

Koliko sam čuo dočekali su ga pred obiteljskom kuću kada se vratio s posla, stavili su mu lisice na ruke i odveli, kazao je načelnik Općine Negoslavci Dušan Jeckov

Nepunih mjesec dana od uhićenja 9 osoba, koje se dovode u vezu s ratnim zločinima, u Negoslavcima, selu nedaleko od Vukovaru, u utorak je privedena još jedna osoba koja se sumnjiči za ratne zločine. Prema informacijama iz Negoslavaca radi se o muškarcu koji je 1974. godište i koji je uhićen kada se vratio s posla. Uhićenje nam je potvrdio i načelnik Općine Negoslavci Dušan Jeckov napominjući kako se radi o osobi koja je do sada već bila pozivana na informativne razgovore u svezi ratnih zločina na koje je se on redovito odazivao.

- Ne znam u kome svojstvu je on priveden. Koliko sam čuo dočekali su ga pred obiteljskom kuću kada se vratio s posla, stavili su mu lisice na ruke i odveli. Imamo i informacije da zadnjih dana neki od mještana sela dobivaju pozive da se jave u policiju na informativne razgovore. Svi oni se odazivaju tim pozivima i nitko nigdje ne bježi, rekao je Jeckov.

Podsjetio je i kako je prije nepunih mjesec dana u Negoslavcima privedeno 9 osoba u ranim jutarnjim satima od kojih je njih dvojici određen istražni zatvor od mjesec dana. Oni se sumnjiče da su bili dio tzv. „špalira smrti“ kroz koji su morali proći svi zatočenici dovedeni na Ovčaru.

- Mještani Negoslavaca ne plaše se nikakvih pravednih istraga i mi samo želimo da institucije države profesionalno nepristrano rade svoj posao. Ako je netko kriv za nešto neka i odgovara za to. Želimo da se sve to što prije završi i konačno se okrenemo budućnosti. Isto tako žao nam je da se ljude unaprijed proglašava ratnim zločincima iako su sve te istrage u početnim fazama, rekao je Jeckov.

Glasnogovornica PU Vukovarsko-srijemske Martina Halas nije nam mogla ništa više reći oko najnovijeg uhićenja te nas je uputila na MUP RH odakle još uvijek nismo dobili nikakav odgovor.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.