D.I.C. Veritas

Večernji list, 06.11.2013., Generalu varaždinskog korpusa JNA Trifunoviću sudit će se u Zagrebu

Nakon što je vijeće Županijskog suda u Varaždinu krajem kolovoza donijelo rješenje o obnovi sudskog procesa za posljednjeg generala varaždinskog korpusa JNA, Vladu Trifunovića, koji je osuđen za ratne zločine počinjene u Varaždinu 1991. godine, varaždinski sud proglasio se nenadležnim u postupku i bivšem generalu najvjerojatnije će se suditi u Zagrebu.

Novo suđenje čeka i osuđenog Berislava Popova, komandanta vojarne Kalnički partizani, i Vladimira Davidovića, komandanta vojarne Jalkovečke žrtve.

- Kako se trojica terete za ratne zločine, a u međuvremenu su na sudovima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu osnovani posebni sudski odjeli za suđenje u ratnim zločinima, a Županijski sud u Varaždinu nema takav sudski odjel, smatramo da nije nadležan postupiti u ovom predmetu – stoji u obrazloženju ove odluke koju je Županijski sud u Varaždinu donio u ponedjeljak 4. studenoga.

Trojica su u Varaždinu 1993. osuđena zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Varaždinu na ukupno 40 godina kazne.Trifunović i Popov “dobili su” po 15, a Davidović 10 godina zatvora.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.