D.I.C. Veritas

Večernji list, 10.11.2014., Članu paravojne srpske postrojbe opet sude

Zoranu Baukoviću (37), koji je u siječnju na Županijskom sudu u Vukovaru nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora za ubojstvo Dragice Bođanac (46) u Iloku u siječnju 1997. kada je Podunavlje bilo okupirano i pod međunarodnom upravom UNTAES-a, ponovno će se suditi jer je Vrhovni sud ukinuo presudu i naložio novo suđenje.

Ubojstvo je počinio kao 21-godišnjak dok je bio pripadnik srpskih paravojnih postrojba. Izručen je Hrvatskoj u svibnju 2012. i otad je u pritvoru, a prije je bio u zatvoru u Austriji zbog raznih kaznenih djela. Ostao je upamćen po vrijeđanju suca kada mu je izricao presudu, a njegova rodbina, posebice supruga, vrijeđala je suca pa ih je izbacio iz sudnice. Prijetili su i novinarima riječima “pazite što pišete jer bi vas netko mogao pronaći”. I njegova kći Zorana nedugo nakon izricanja presude ocu, na svoj Facebook profil stavila je fotografiju kako pokušava zapaliti hrvatsku zastavu uz potpis “šteta što upaljač nije radio”.

Baukovićev odvjetnik po službenoj dužnosti kaže da je Vrhovni sud prihvatio njegovu žalbu u kojoj se upućuje na niz propusta i na nepotpuno utvrđivanje činjenica i ukinuo presudu. No, Bauković mu je otkazao punomoć i sada odabrao novog branitelja.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.