D.I.C. Veritas

Večernji list, 13.02.2019, Priveden četvrti napadač na vaterpoliste Crvene Zvezde

Policijsko ispitivanje je u tijeku, a sutra će ga ispitati u Državnom odvjetništvu.

Splitska policija privela je u srijedu 22-godišnjaka iz Solina kojeg dovodi u vezu sa subotnjim napadom na vaterpoliste “Crvene zvezde” na Rivi, potvrdila je policija za Hinu.

Iako u policiji kažu kako će tek kriminalističko istraživanje pokazati je li mladi Solinjanin zaista povezan s verbalnim i fizičkim napadom na trojicu sportaša iz Srbije, neslužbeno se doznaje da ga se sumnjiči za ista kaznena djela kao i trojicu uhićenih izgrednika.

Riječ je o kaznenim djelima kvalificiranog razbojstva, teško ozljeđivanje u pokušaju i zločin iz mržnje. Izgred se dogodio na Rivi u subotu oko 13,30 sati dok su trojica vaterpolista sjedila u jednom kafiću. Iznenada su ih, navodno iziritirani grbom “Crvene zvezde” na majici jednog od sportaša, napala petorica nepoznatih mladića metalnom šipkom i nožem.

Dvojica su uspjela pobjeći u hotel, a treći vaterpolist (29) spasio se od napadača skokom u more i lakše je ozlijeđen. Napadnuti sportaši naposljetku su odustali od utakmice s domaćim Mornarom te su se vratili u Beograd. Policija je brzo uhitila trojicu izgrednika. Dvojici je određen jednomjesečni zatvor, a treći je pušten da se brani sa slobode.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.