D.I.C. Veritas

Večernji list, 21.09.2016., Suđenje za Loru počelo ekcesima i vrijeđanjem suca

Razina osiguranja bila je na najvišoj razini, a u publici je uz članove obitelji bilo više branitelja

Čitanjem optužnica u objedinjenom postupku u slučajevima Lora 1 i 2, na Županijkom sudu u Splitu pred sudskim vijećem kojem predsjedava sudac Vladimir Živaljić, započelo je suđenje protiv petorice bivših vojnih policajaca.

Tomislavu Duiću i Emiliju Bunguru sudi se za ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika u vojnom istražnom zatvoru u Lori 1992. godine, dakle u oba postupka Lora 1 i Lora 2 u kojem su za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, osim njih optuženi još Tonći Vrkić, Ante Gudić i Anđelko Botić.

Četvorica optuženih su se izjasnili da nisu krivi, a Emilio Bungur je istaknuo da se ne može očitovati, jer mu optužnica nikad nije uručena te se, kako je rekao, protiv njega vodi protuustavni postupak.

Branitelji svih optuženika su redom naglasili da je optužnica posebice u predmetu Lora 2 preopćenita. Tvrde kako nema konkretnih dokaza o uzročno pravnoj vezi između smrti trojice ratnih zarobljenika i postupanja optuženih

Prvi dan postupka ostat će zapamćen poudaljavanju iz sudnice Jagode i Bartula Bungura, supruge i sina Emilija Bugura. Supruga je prigovorila na unošenje u zapisnik riječi svoga supruga, držeći da ih sudac netočno citira, a Bartul je dobacio sucu da je kriminalac. Protiv njega pokrenut prekršajni postupak. Nastavak rasprave je zakazan za 16. studenoga.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.