D.I.C. Veritas

Večernji list, 31.05.2016., Počinje suđenje u odsutnosti M. Martiću i M. Čeleketiću

Martić je bio čelnik tzv. SAO Krajine koji je raketiranje naredio, dok je Čeleketić bio zapovjednik tzv. Štaba srpskih paravojnih postrojbi RSK

Milanu Martiću, koji u Estoniji služi kaznu od 35 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih tijekom Domovinskog rata, danas će na zagrebačkom Županijskom sudu, 21 godinu od raketiranja Zagreba, Karlovca i Jastrebarskog početi suđenje i zbog tih zločina. Sudit će mu se u odsutnosti, a s njim je optužen i Milan Čeleketić, kojem se također sudi u odsutnosti jer živi u Vojvodini. Prema optužnici, njih su dvojica odgovorna za raketni napad na Zagreb, Jastrebarsko i Karlovac u kojem je u svibnju 1995. poginulo sedam civila, dok ih je 218 ranjeno.

Martić je bio čelnik tzv. SAO Krajine koji je raketiranje naredio, dok je Čeleketić bio zapovjednik tzv. Štaba srpskih paravojnih postrojbi RSK. Kako je Martić u Haagu osuđen zbog raketiranja Zagreba, njemu će se suditi samo zbog raketiranja Karlovca i Jastrebarskog, dok će se Čeleketiću suditi i za Zagreb.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.