D.I.C. Veritas

Vesti, 26.09.2017, Šok i neverica zbog presude Kapetanu Draganu: Dosta je bilo stidljivih odnosa sa Hrvatskom

Kao bomba je odjeknula vest da je Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora, a u prvim reakcijama na presudu, sagovornici “Vesti” su u eksluzivnim izjavama za naš list izrazili veliko razočarenje presudom.

Svi se slažu da je presuda Kapetanu Draganu skandalozna

- Na Srbiji je sada da prekine sa stidljivim odnosom prema presudama Srbima u Hrvatskoj i da učini sve kako bi se Vasiljković što pre našao na slobodi – smatra Vojislav Šešelj.

- Presuda od 15 godina je puno, u tu kaznu bez dileme mora da uđe i sve ono vreme koje je Vasiljković proveo u pritvoru, a to je punih 12 godina – smatra beogradski advokat Toma Fila.

- Bože, 15 godina… Neugodno sam iznenađen onim što čujem i mada sam upoznat sa pravdom koja se deli u Hrvatskoj, pogotovo kada je reč o Srbima, ovakva presuda je prevršila svaku meru – šokiran je Savo Štrbac, član tima za odbranu Kapetana Dragana.

- Ukoliko mu se ne ukine pritvor, a odluka nije pravosnažna, onda on nema prava na uslovni otpust dok odluka ne bude pravosnažna, a oni mogu tu “pravosnažnost” da vrte do samog kraja, odnosno do isteka 15 godina u zatvoru – smatra advokat Borivoje Borović.

- Vasiljković apsolutno nije očekivao ovakav ishod suđenja – kaže njegov advokat Slađana Čanković.

Đ. Barović – Vesti

- Šta su još rekli naši sagovornici  saznajte prvi na VESTI-DIGITAL, aplikaciji koja se nalazi na klik od vas:

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.