D.I.C. Veritas

VOKS, 30.04.2013., Ekshumacija ide po planu, već je pronađeno 30-ak posmrtnih ostataka

Pukovnik Ivan Grujić, predstojnik Vladinog ureda za zatočene i nestale, došao je danas u Zadar kako bi na se upoznao s tijekom ekshumacije posmrtnih ostataka, koja se već nekoliko dana provodi na Gradskom groblju u Zadru. Radi se o najmanje 48 posmrtnih ostataka pronađenih na širem području zadarskog i kninskog zaleđa te dijela Like i to nakon Vojno redarstvene operacije Oluja.

Grujić je rekao kako je dio ostataka pronađenih tijekom asanacije završio na groblju u Zadru, dok su drugi pokopani drugdje.

- Što se tiče ekshumacije u Zadru, dosad je pronađeno 30-ak posmrtnih ostataka. Držimo kako ćemo posao završiti u petak. Većina ovih osoba vodi se na hrvatskom popisu nestalih. Već smo proveli nekoliko akcija u cilju prikupljanja podataka svih nestalih osoba, građana Hrvatske. Većina članova njihovih obitelji je dala i uzorke krvi nama ili Međunarodnoj komisiji za traženje nestalih osoba. Istina je da dio obitelji nije pokrenuo ovakva traženja, zbog čega se javlja problem identifikacije za dio osoba- istaknuo je Grujić.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.