D.I.C. Veritas

РТРС , 06.08.2013., Нови Град – Инцидент током обиљежавања егзодуса Срба

 Служењем парастоса у храму Светих апостола Петра и Павла у Новом Граду почело је обиљежавање 18 година од прогона Срба из Републике Српске Крајине у акцији “Олуја”.

Обиљежавање 18. годишњице прогона Срба из Републике Српске Крајине настављено је данас у Новом Граду и Сводни. У војно-полицијској акцији хрватске војске “Олуја” убијено је више од 2.000 Срба, а 250.000 протјерано са својих огњишта са територије Хрватске.

Током обиљежавања 18. годишњице прогона Срба из Републике СК, на мосту на Уни у Новом Граду према Двору на Уни догодио се инцидент.

Када су учесници обиљежавања из Републике Српске кренули да са моста, већ по традицији, спусте вијенце у Уну у знак сјећања на српске жртве, возач из аутомобила са хрватским регистарским таблицама бурно је реаговао узвикујући:” Шта та марва хоће, државу у држави!?”

Ова увреда испровоцирала је једног од избјеглих Срба који је кренуо према возачу из Хрватске, али су га у тој намјери спријечили припадници Граничне полиције БиХ и полиције Републике Српске. Након што је ситуација смирена, учесници обиљежавања су спустили вијенце у Уну са обале.

Припремила: Данијела Додош

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.