D.I.C. Veritas

Alo, 07.09.2019, “NIJEDAN SRBIN NIJE BEZBEDAN U HRVATSKOJ” Hrvati zabranili Željka Joksimovića, Seku Aleksić, Bajagu, ali to nije ono najgore! Pogledajte ko je sve na crnoj listi!

Hrvati traže zabranu srpskih pevača! Na crnoj listi našli su se Željko Joksimović, Bajaga, Miroslav Ilić, Seka Aleksić, Željko Samardžić, Slobodan Veljković Coby, koji bi, inače, trebalo da nastupe na zagrebačkom muzičkom festivalu Rujanfest.

Ovi pevači dobili su poziv organizatora, ali su se njihovom nastupu usprotivili zagrebački ratni veterani, koji su zatražili od nadležnih institucija da zabrane dolazak srpskim estradnim zvezdama.

Kao razlog za suludi zahtev članovi udruženja HVIDRA naveli su da su “pevači iz Srbije tokom velikosrpske agresije pevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku”.

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra Veritas, smatra da je napad Hrvata na naše izvođače i muziku dokaz iskonske mržnje prema svemu što dolazi iz Srbije, kao i da naši pevači nisu bezbedni u toj državi.

- Naša vrata su uvek otvorena za sve njihove pevače i niko ih ne pita gde su bili devedesetih niti šta su pevali. A kad su naši izvođači u pitanju, u Hrvatskoj stalno neko protestuje protiv njih. Svedoci smo sve učestalijih napada na Srbe, a sad su srpski mrzitelji agresivno krenuli i na muziku… Kad su već na crnoj listi, što se tiče opasnosti po pevače, mogu da kažem da nikada nijedan Srbin nije bezbedan u Hrvatskoj – tvrdi Štrbac.

On podseća da su Hrvati već nekoliko meseci u predizbornoj kampanji i da se u odnosu na to ko više mrzi Srbe glasovi dobijaju ili gube.

Da hrvatsko društvo vidno pokazuje animozitet prema Srbima smatra i politički analitičar Dragomir Anđelković.

U Hrvatskoj postoji ratna psihoza, ponašaju se kao da trenutno ratujemo, što je problem za sve u regionu. Naravno za nas je takvo ponašanje vrlo često uvredljivo, ali je veći problem za Hrvatsku jer pokazuje da je društvo koje je do te mere upalo u dubinu mržnje da im smetaju čak i pevači. To je društvo koje nema perspektivu - smatra on.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.