D.I.C. Veritas

Alo, 30.03.2020, Kapetan Dragan u ekskluzivnom intervjuu za “Alo: “NISAM KUKAVICA, ALI VAS MOLIM…” Planiram da uđem u politiku kako bih nastavio da se borim za Srbe!

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, posle 13 i po godina prvi put je u subotu umesto u hrvatskoj zatvorskoj ćeliji prespavao u udobnom krevetu u Beogradu.

Ipak, simbol srpskog otpora u Hrvatskoj u ratnim godinama na početku razgovora za “Alo!” kroz smeh kaže da mu to uopšte nije najjači utisak u ovim novonastalim okolnostima, nego činjenica da je osetio da ga Srbi nisu zaboravili. Hrvati su se potrudili da mu zagorčaju čak i izlazak iz Lepoglave, put do Srbije bio je mučan i težak, a u spoljašnjem svetu sačekala ga je epidemija koronavirusa, zbog koje neće moći da uživa u slobodi. Ipak, on se ne žali, kaže da je srećan čovek i moli sve građane da ne napuštaju svoje kuće.

- Čuo sam se juče sa prijateljima, saborcima, čitavim državnim vrhom, predsednikom i ministrima, i svi su mi poželeli dobrodošlicu. Sebe doživljavam kao uzornog građanina i ne želim da iko pomisli da u ovoj situaciji imam neke privilegije. Od maja 2019. do sada bio sam u izolaciji, u samici, i ako meni to nije bilo teško i ako mi nije teško da nastavim da budem izolovan, niko nema pravo da kaže da ne može da izdrži nekoliko nedelja. Uozbiljimo se, ljudi, vidim da se i neki moji prijatelji ljute kad predsednik Vučić kaže da ne izlazimo. Ja ću vam reći što predsednik nije, a što je opasnije – kaže Kapetan Dragan i nastavlja:

- Pilot sam po profesiji, pa sve razumem i još imam informacije da se u Australiji, Latinskoj Americi i Južnoj Africi virus širi strahovitom brzinom, a tamo tek počinje zima. Velika je verovatnoća da će nam se virus vratiti u oktobru i ostati tokom zime. Ovo može da bude veća katastrofa od kuge i kolere. Ja vam kažem, a znate, nisam kukavica i paničar. Ljudi, to je toliko mala cena, da ostanete kod kuće da biste spasli nečiji život. Ostaću zatvoren sve dok nam struka i Vlada ne saopšte da možemo da izađemo. Onda ću da se družim sa svima, da obiđem sve koji su me podržavali, da dođem i u vašu redakciju, da popijemo kafu, da se rukujemo – naveo je naš sagovornik.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.