D.I.C. Veritas

B92, 23.02.2018, Nakon Vučića i Kolinda prima udruženja nestalih

Zagreb — Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primiće danas u Zagrebu predstavnike udruženja nestalih iz Srbije, saopšteno je iz njenog kabineta.

Sastanak počinje u 13.15 i nisu predviđene izjave za novinare, već samo saopštenje.

Ovaj sastanak organizovan je nekoliko dana pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Beograd razgovarao s predstavnicima hrvatskih udruženja nestalih branitelja.

Vučić je tada članovima porodica nestalih tokom rata u Hrvatskoj rekao da će “državni organi Srbije učiniti sve da se ostvari vidljiv napredak u pronalaženju nestalih i rasvetljavanju njihovih sudbina”.

“Nakon što je saslušao sa kakvim se sve problemima susreću u pronalaženju svojih sinova, očeva, braće i drugih članova porodica, predsednik Vučić je rekao da će državni organi Srbije učiniti sve da se izađe u susret članovima porodica nestalih lica iz Hrvatske i da se ostvari vidljiv napredak u pronalaženju nestalih i rasvetljavanju njihovih sudbina, iako je to mnogo teže raditi kad nas od sukoba deli više od dve decenije”, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Predstavnica hrvatskih udruženja Ljiljana Alvir rekla je novinarima da je Vučić najavio da će “kao komandant oružanih snaga izvršiti potpuni uticaj na Vojsku (Srbije) da preda sve što može predati” iz arhiva koji mogu da doprinesu potrazi za nestalima.

Hrvatska još traga za 1.945 nestalih i smrtno stradalih tokom rata u Hrvatskoj.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.