D.I.C. Veritas

B92, Beta, 01.05.2017, Dodik: Srbi su stradali uvek kada nisu imali državu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Gradišci da je Republika Srpska ugržena okruženjem u kojem se nalazi.

On je istakao i da su Srbi stradali uvek kada nisu imali državu.

“Dolazim ovde svake godine u nastojanju da održimo sećanje na stradanje. Stradanje koje je bilo u kontinuitetu. Nadam se da smo naučili lekciju. Stradali smo kada god nismo imali državu. Sada kad imamo državu, to im smeta”, kazao je Dodik u Gradišci, gde se danas obeležava 22. godišnjica hrvatskog progona Srba iz Zapadne Slavonije.

Navodeći da je RS motivisana voljom srpskog naroda, predsednik RS je ocenio da “mnogi Bošnjaci i Hrvati ne žele da je vide, ali da RS mora opstati”.

Prema njegovim rečima, Srbi su kroz istoriju branili i druge civilizacije.

“Značajan broj Srba je pobijen i očišćen. Danas je Hrvatska gotovo etnički čista zemlja u uverenju da je Jasenovac čista stvar”, kazao je Dodik.

Danas je služen parastos i položeni su venci na spomen ploču stradalim Srbima iz Zapadne Slavonije, a potom su sa mosta na Savi spušteni venci i cveće.

Obeležavanje godišnjica progona Srba iz Zapadne Slavonije organizovao je Odbor Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, opština Gradiška i Udruženje proteranih Srba iz Zapadne Slavonije.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.