D.I.C. Veritas

Banija, 21.08.2012., NAKON 14 GODINA, NEPOZNATA SUDBINA NOVINARA SLAVUJA I PERNIĆA

KOSOVSKA MITROVICA – Pre tačno 14 godina oteti su novinari Radio televizije Priština Ðuro Slavuj (izbeglica i bivši novinar Radio Dvora na Uni u RSK) i Ranko Perenić koji su nestali na putu izmedu Velike Hoče i Zočišta u Metohiji.

Slavuj i Perenić oteti su na novinarskom zadatku 21. avgusta 1998. godine a trebalo je da u manastiru Zočište urade prilog o otmici i povratku monaha u ovaj manastir. Na putu su ih oteli pripadnici OVK, a od tada im se gubi svaki trag. Za njima još uvek tragaju porodice, Slavujeva supruga u Holandiji, brat Pero u Novom Sadu, roditelji u Gvozdanskom na Baniji, a za Perenićem traga supruga sa djecom i ostala rodbina koja se nalazi u izbeglištvu u Srbiji.

Nerasvetljena je i sudbina novinara Marjana Melonašija i Ljube Kneževica a nepoznate su i ubice Aleksandra Simovica i Momira Stokuce. Aleksandar Simovic, novinar i prevodilac, nestao je 21. avgusta 1999. godine u Prištini a deo njegovih posmrtnih ostataka pronaden je u selu Obrinje kod Glogovca.

Ljubomir Kneževic, novinar prištinskog “Jedinstva” i dopisnik “Politike” otet je 6. maja 1999. godine kod Vučitrna u podnožju planine Ćićavica. Marjan Melonaši, novinar srpske redakcije Radio Kosova, nestao je u 9. septembra 2000. godine u Prištini, a Momir Stokuća, fotoreporter, ubijen je 21. septembra 1999. godine u porodicnoj kuci u centru Prištine.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.