D.I.C. Veritas

Blic, Tanjug, 26.02.2019, PRETNJE NA KRKU Pijani policajci tukli meštane: Vrbnički Srbi, zapalićemo vam grad

U Vrbniku na ostvru Krku došlo je do incidenta kada je policajac na zabavi tokom karnevala udario meštanina po glavi staklenom čašom, a posle incidenta njegove kolege zapretile rečima: “Vrbnički Srbi, zapalićemo vam grad”.

 Policija je potvrdila da se incident dogodio u noći s petka na subotu u Vrbniku, a pokrenuta je i istraga, prenosi Index.hr.

“Prema zasad prikupljenim saznanjima, na javnom okupljanju ”Maškare 2019 Vrbnik” došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovao veći broj osoba, među kojima je bio i policijski službenik Policijske stanice Krk, u to vreme van službe”, navodi u saopštenju policija.

 Lakše telesne povrede su tom prilikom zadobili 28-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji policijski službenik, dodaje se u saopštenju.

Jedan od meštana koji je i svedok incidenta, rekao je da na karnevalu nikada pre nije zabeležen nijedan incident, a da sad, zbog istrage u vezi s incidentom koji je, kako tvrdi, izazvala policija, mladi Vrbnika ne mogu da organizuju “završnicu mesopusta kako je bio običaj u Vrbniku”.

On je ispričao i da su u jednom trenutku došla četvorica policajaca, koji su pili i značkama mamili devojke, a onda je jedan od njih, ničim izazvan, razbio čašu o glavu osobe koja je pila za šankom.

“U tom trenutku jedan deo publike uspeva da otera nasilne policijske službenike iz prostora zabave i iz Vrbnika, dok ti službenici: Vrbnički Srbi, doći ćemo i zapalićemo vam grad!”, ispričao je očevidac za Novi list.

Epilog ovog obračuna je sedam šavova na glavi nedužnog mladića i oteklina na oku njegovog prijatelja koji je hteo da mu pomogne pokušavajući da ga odbrani, dodao je on.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.