D.I.C. Veritas

Danas, Beta, 12.05.2021, Udruženje porodica Suza otvorilo spomen sobu posvećenu stradalima u Hrvatskoj

Udruženje porodica Suza otvorilo je danas u svojim prostorijama u Beogradu Spomen sobu posvećenu stradalima u Hrvatskoj tokom oružanih sukoba 1991-1995. godine.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević rekla je na otvaranju da je država uz porodice nestalih i da, zajedno sa njima, teži da se sudbina svih nestalih razreši.

Кisić Tepavčević je na otvaranju Spomen sobe podsetila da je prošlo više od 30 godina od prvih stradanja i oružanih sukoba na području bivše SFRJ i da je sudbina mnogih osoba još uvek nerešena.

„Ova soba je prepuna emocija, osećaju se patnja, tuga i bol, ali i vaša hrabrost i upornost da istrajete u svojoj borbi dok i poslednje NN lice ne dobije svoje ime i prezime“, naglasila je Кisić Tepavčević, a saopštilo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

Dodala je da je u toku izrada Nacrta zakona o nestalim osobama i da se očekuje da on bude završen u narednom periodu.

Predsednik vladine Кomisije za nestala lica Veljko Odalović rekao je da je otvaranje Spomen sobe prilika da se još jednom podseti na sva stradanja i strahote koje je srpski narod doživeo u periodu od 1991. do 1995. godine i dodao da je sudbina velikog broja nestalih lica još uvek nepoznata.

Predsednica Udruženja Suza Dragana Djukić istakla je da je cilj tog udruženja da se zabeleže svedočenja o strahotama kroz koje je srpski narod prošao i da je važno da se čuva sećanje na žrtve i njihova stradanja uvek, a ne samo kada se obeležavaju godišnjice akcija Bljesak i Oluja.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.