D.I.C. Veritas

Danas, Fonet, 24.06.2018, Veritas: Hapšenje Gaćeše znak da počinje letnja sezona hapšenja

Dokumentaciono informativni centar Veritas saopštio je da je u nedelju ujutro, na graničnom prelazu Batrovci, na ulasku u Hrvatsku, hrvatska policija uhapsila Srbina Duška Gaćešu (44), zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom na području opštine Benkovac.

Veritas je ocenio da je to „siguran znak da počinje letnja sezona hapšenja“. Prema podacima Gaćešinih rođaka, njih trojica su iz Srbije kolima su krenuli u rodno mesto Dobropoljce kod Benkovca.

Na granicu su stigli oko pet sati i prilikom kontrole dokumenata, granična policija je izvela Duška Gaćešu i uskoro im saopštila da je za njim raspisana policijska poternica po prijavi za počinjeni ratni zločin i da ga moraju privesti u Zadar na ispitivanje, navodi se u saopštenju.

Duško Gaćeša se nije nalazio na spisku Državnog tužilaštva Hrvatske osumnjičenih, osuđenih i optuženih za ratne zločine sa stanjem na dan 31. marta 2013. godine, na kojem je bilo 1.577 imena, zbog toga što protiv njega još zvanično nije ni otvorena istraga, navodi se u saopštenju.

Veritas navodi da je hapšenje Duška Gaćeše „siguran znak da uskoro počinje letna sezona i da će, kao i proteklih godina, biti još hapšenja po hrvatskim poternicama, zbog čega bi Srbi iz bivše RSK i pripadnici bivše JNA morali biti mnogo oprezniji pri biranju letnih destinacija“.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.