D.I.C. Veritas

DIC Veritas, Dalmatinski portal, 02.03.2019, Karneval u Kaštelima: Ismevali vaterpoliste, spalili lutku Milorada Pupovca… [Foto]

Dalmatinski portal izveštava o ovogodišnjoj proslavi karnevalskih dana u Kaštel Sućurcu, kraj Splita, iz pera novinara N. M. i  D. P. na kome su svečari karikirali nedavni napad na veterpoliste Crvene zvezde i spalili lutku Mirolada Pupovca.

Ove godine je slamnata lutka (lokalni nativ: Krnje) koja predstavlja zle sile, duhove i koja se u znak progona zlih sila svečano spaljuje na kraju karnevala, bila predstavljena java-lutkom sa likom Milorada Pupovca, predsednika Srpskog narodnog veća, jednom u ga]anskom odelu i drugom u srpskoj narodnoj nošnji sa diplama.

Fotografije: Dalmatinski portal / Đurđica Herceg Čavka

O tome Dalmatinski portal kaže: „U Kaštel Sućurcu je spaljen Krnje, a to je ove godine bio političar Milorad Pupovac. On je, po mišljenju Sućuarana, krivac za sve nedaće.

Spaljivanje Krnje gotovo da je prošlo u sjeni događaja koji je podsjetio na napad na vaterpoliste Crvene zvezde splitskoj na Rivi, Sućurani su Pupovca ‘okrivili’ za sve njihove nedaće.

Krnjevalska povorka u Kaštel Sućurcu bila je danas posebno zanimljiva jer je s jednog kamiona odjekivala pjesma navijača Crvene zvezde, isti su potom napadnuti, jedan se spasio skokom u more, a potom se začula pjesma ‘Čulo se buć, bać, boć', od Daleke obale… Dakako da su mještani tako na krnjevalu podsjetili na događaj na splitskoj Rivi“.

 

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.