D.I.C. Veritas

Direktno.hr, 30.06.2018, Hrvatska: Evo zašto se sve sumnjiči zapovjednika logora ‘Manjača’ kojeg je hrvatska policija uhitila

Policijski službenici PU zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima PU ličko-senjske i Ravnateljstva policije su danas, 30. lipnja, u 10,25 sati, u Ličkom Petrovom Selu, uhitili 67-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Uhićeni jenekadašnji oficir u organima sigurnosti iz V. armijske oblasti sa tadašnjim sjedištem u Zagrebu,  a uhićen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz člana 122. OKZ RH, javio je MUP.

Osumnjičeni je priveden u prostorije PU zagrebačke gdje su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđene osnove sumnje da je osumnjičeni tijekom rujna 1992. godine u logoru ratnih zarobljenika ‘Manjača' pored Banja Luke, kao tadašnji pripadnik sigurnosnih službi JNA i Vojske Republike Srpske, u više navrata zapovjedio  podređenim pripadnicima Vojske Republike Srpske da nečovječno postupaju prema ratnim zarobljenicima nanošenjem patnji i ozljeda tjelesnog integriteta i zdravlja, u čemu je povremeno i sam sudjelovao kršeći pravila međunarodnog prava, uslijed čega je više ratnih zarobljenika zadobilo teške tjelesne ozljede.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni  državljanin Bosne i Hercegovine bit će u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu bit će podnesena odgovarajuća kaznena prijava.

Podsjećamo, ranije je objavljena vijest kako se radi o Dani Lukajiću, članu Udruženja ‘Jadovno’.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.