D.I.C. Veritas

Дневник, 02.10.2019, Ружа Томашић не одустаје: Лажу за Јасеновац, све су увећали

ЗАГРЕБ/СТРАЗБУР: Хрватски европарламентарац у Стразбуру Ружа Томашић поново негира геноцид у концлогору Јасеновац и тврди да је Хрватској неправедно наметнута кривица за дешавања у Другом светском рату.

Она је критиковала иступ бившег хрватског председника Иве Јосиповића, који је изјавио да “усташка змија (у Хрватској) и даље сикће” и поручила да би она, да је на власти, позвала Јосиповића у полицију да објасни свој став, преносе бањалучке Незавинс новине.

“Проблем је у томе што ми имамо ту неку проклету кривицу коју су нам наметали од 1945. године и, не дај боже да нешто кажемо – јер би онда још више говорили. Требамо им рећи да лажу и да су све толико увећали од 1945. године и да би им било боље да се покрију преко ушију. Имамо сада научнике који доказују да се у Јасеновцу није догађало све оно што се тврдило. Има хрпа књига које говоре да није било тако. Зашто не туже оне који лажу?” наводи Томашићева за портал “Дневно”.

Она оптужује Јосиповића да својим изјавама “нарушава углед Хрватске”.

Ружа Томашић, која је добила највише појединачних гласова на европским изборима у Хрватској, позната је по својим десничарским ставовима и тврдњи да треба “одвојити усташе од Независне Државе Хрватске”.

Она је, подсећају либерални хрватски портали, својевремено била члан Хрватске странке права у доба док су носили усташке црне униформе и поздрављали са “За дом спремни”.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.