D.I.C. Veritas

Dnevnik.hr, 17.06.2021, Vulin žestoko napao hrvatskog šefa diplomacije: „Na to može odgovoriti samo medicina“

Hrvatska potiče posljednje članice EU-a da priznaju neovisnost Kosova, izjavio je u srijedu šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radmana, a to se nije svidjelo Srbiji.

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman pozvao je u srijedu preostalih pet članica EU-a koje to još nisu učinile - da priznaju Kosovo

Oštar odgovor Srbije nije se morao dugo čekati. Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin oštro je odgovorio na tu izjavu.

“Kako je moguće u istoj rečenici tražiti priznanje takozvanog Kosova i protiviti se promjeni granica na Balkanu, može odgovoriti samo medicina, ali nema te znanosti koja može odgovoriti zašto bi takozvano Kosovo moglo postati država, a Republika Srpska mora ostati entitet”, upitao je Vulin.

“I kako Balkan postaje stabilan ako se Srbija raskomada? Nadam se da Grlić Radman neće opet kukati da je napadnut kada mu se odgovori”, poručio mu je Vulin, piše B92.

Kosovo 2008. proglasilo neovisnost

Kosovo je 2008. proglasilo neovisnost koju je priznalo stotinjak zemalja, uključujući sve članice EU-a osim Cipra, Grčke, Rumunjske, Španjolske i Slovačke. “Hrvatska potiče ostalih pet članica EU-a da priznaju Kosovo jer bi to pridonijelo stabilizaciji regije i samoga Kosova”, izjavio je novinarima Grlić Radman.

Sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC u Bratislavi, na kojoj se razgovara i o situaciji na zapadnom Balkanu.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.