D.I.C. Veritas

Dnevnik.hr, 31.03.2023, Raspisana potraga za osumnjičenog ratnog zločinca: Granatirao Karlovac i ubio dijete

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva kazneno je prijavljen 53-godišnjak pod sumnjom da je kao pripadnik srpske paravojske 1992. minobacačkim granatiranjem Karlovca usmrtio sedmogodišnje dijete, 15-godišnje je teško i po život opasno ozlijeđeno, a pet osoba lakše.

Iz karlovačke policije u petak su naveli kako su osumnjičenog, koji je nedostupan hrvatskim tijelima progona te je za njim raspisana potraga, prijavili riječkom Županijskom odvjetništvu, s kojim su proveli kriminalističku istragu.

Utvrđeno je da je 53-godišnjak, kao pripadnik srpske paravojne postrojbe, 10. travnja 1992. s neprijateljskih položaja u mjestu Kamensko “samovoljno i bez ičijeg dopuštenja” iz minobacača na Karlovac ispalio dvije granate, koje su pale u neposrednoj blizini Autobusnog kolodvora.

U eksploziji je smrtno stradalo sedmogodišnje dijete, 15-godišnje je zadobilo teške i po život opasne ozljede, a pet je odraslih osoba lakše ozlijeđeno.Inače, Karlovac je nakon ratne 1991. ostao blizu neprijateljskih položaja i u dometu njegove artiljerije s druge strane Kupe i Korane, pa su granate često padale u sam centar grada.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.