D.I.C. Veritas

Dnevno.hr, 09.02.2014., Štrbac čestita komisiji koja je kaznila Šimunića, ali strahuje od novog ‘Merona’

 

  • Autor: Iva Međugorac

Zloglasni Savo Štrbac prokomentirao je slučaj hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića.

Drastična kazna koju je hrvatski reprezentativac dobio od FIFA-e zaintrigirala je mnoge. U skladu s tim mnogi su je i prokomentirali pa tako i zloglasni Savo Štrbac na internetskim stranicama Veritasa. Priznao je da od disciplinske komisije jedne sportske organizacije nije očekivao dubinsku ocjenu, ali pohvalio je sve članove komisije što su ipak duboto zagrebali u povijest i suvremeno-politička zbivanja.”Svaka čast članovima komisije, koja je bila sastavljen od: g. Kia Tonga Lima (iz Singapura), kao v.d. predsjednika; g. Hamida Haddadja (iz Alžira) i g. Kristera Malmstena (iz Švedske), kao članova.”, navodi Štrbac. Od članova komisije prema njemu mogli bi učiti i profesionalni suci međunarodnih i nacionalnih sudionika kojima su ljudska prava i ratni zločini profesionalno zanimanje.

“Šimunićev pravni zastupnik,  izvjesni Davor Prtenjača, njemački odvjetnik hrvatskog porijekla,  najavio je žalbu na presudu Fifinoj komisiji za žalbe, kao drugostupanjskom organu, a kao podršku pokrenuo je, na web-stranici www.za-dom.eu sa sloganom ‘S Josipom Šimunićem na SP u Brazil 2014.', potpisivanje peticije za potpuno oslobađenje ili izricanje blaže kazne svom štićeniku. Za prvih petnaestak dana peticiju je potpisalo preko 250.000 ljudi, što je prešlo i sva očekivanja revnosnog odvjetnika koji je i svoju stranicu nazvao “za dom”. Nije isključeno da će drugostupanjski organ, pod predsjedavanjem nekog “novog Merona”, osloboditi Šimunića, kao što je žalbeno vijeće Haškog tribunala, pod presdjedavanjem starog Merona,  oslobodilo hrvatske generale za zločine nad Srbima u akciji Oluja.”, uspoređuje Štrbac.

Nadalje, analizira što će se dogoditi, ako to zaista tako i bude.

“Ako se to i desi, ova presuda će, kao i ona pretresnog vijeća Haškog tribunala u predmetu Gotovina i dr, ostati kao svjetionik na uzburkanom oceanu međunarodne (ne)pravde u doba novog svjetskog poretka.”, zaključuje Štrbac.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.