D.I.C. Veritas

Dnevno.hr, 15.02.2021, ŠTRBAC PROTIV HRVATSKIH MEDIJA: ‘Nitko nije objavio da su uhićeni Srbi iz Negoslavaca pušteni na slobodu’

Dokumentacijsko-informativni centar Save Štrpca „Veritas” objavio je kako se u hrvatskim zatvorima trenutačno nalazi 30 osoba srpske nacionalnosti zbog krivičnih djela ratnih zločina.

Od tog broja, kako se navodi, 17 osoba je pravomoćno osuđeno, dok su ostali pod istragom, optužbom ili čekaju pravomoćnost.

Neki od njih su pušteni da se brane sa slobode poput Darka Štakora (Kokirevo, Vojnić) za kojim je zbog sumnje u ratni zločin na Kordunu hrvatsko pravosuđe raspisalo tjeralicu po kojoj je i uhićen prilikom povratka iz Mađarske.

Štrbac protiv medija

„Veritas” također izražava nezadovoljstvo činjenicom da “hrvatski mediji javljaju o uhićenjima, no ne i o puštanjima na slobodu:

“Krajem siječnja ove godine iz istražnog zatvora u Osijeku trojica Srba iz Negoslavaca kod Vukovara, Đokić Draženko, Krstić Vojin i Đorđević Milivoje, pušteni su da se brane sa slobode. Njihovo puštanje nitko nije ‘zabilježio'”, kaže Štrbac o trojcu uhićenom u listopadu 2020., zbog krivičnog djela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.