D.I.C. Veritas

e-Veritas, 02.11.2022, Hrvatska: U novembru 2022. zakazana ročišta za optužna vijeća i glavne i žalbene pretrese u 21 predmetu, protiv 110 okrivljenika

Pred četiri županijska suda u Hrvatskoj nadležnim sa suđenja za ratne zločine, u oktobru ove godine, do 2. novembra, zakazana su rošišta za optužna vijeća u dva predmeta, koja obuhvataju 30 okrivljenika i glavni pretresi u 17 predmeta, koji obuhvataju 73 okrivljenika, te po jedan žalbeni predmet pred Vrhovnim sudom i Visokim kaznenim sudom, koji obuhvataju sedam okrivljenika.

U prisustvu se postupak vodi protiv devet okrivljenika, od toga je jedan u istražnom zatvoru, dok se protiv ostalih postupak vodi u odsustvu.

Među okrivljenicima samo su dva pripadnika Hrvatske vojske (HV) i jedan pripadnik Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), a svi ostali su pripadnici bivših Jugoslovenske narodne armije (JNA), Teritorijalne odbrane (TO) i Srpske vojske Krajine (SVK).

Detalji o zakazanim ročištima nalaze se na Veritasovim stranicama http://www.veritas.org.rs/raspored-rasprava-novembar-2022-cirilicia-2022/

 

Veritas.info

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.