D.I.C. Veritas

е-Veritas, 07.12.2022, Код Мирковаца ексхумирани посмртни остаци двије особе

У организацији Министарства хрватских бранитеља 15. новембра 2022. ексхумирани су посмртни остаци двије особе пронађене на подручју Мирковаца, објављено је на интернетским страницама хрватског Министарства бранитеља.

Према прелиминарним налазима, посмртни остаци потјечу из времена Домовинскога рата, а ради даљње обраде и идентификације бит ће превезени у Националну меморијалну болницу „Др. Јурај Њавро“ у Вуковару.

Управа за заточене и нестале Министарства хрватских бранитеља, у сарадњи с другим надлежним тијелима Републике Хрватске, наставља с истраживањима на свим локацијама за које прикупљена сазнања укажу да су могућа мјеста прикривених гробница из Домовинскога рата.

На подручју Вуковарско-сријемске жупаније проводе се систематска истраживања на подручју Петровачког атара, а предстоје и истраживања на подручју Карловачке те Пожешко-славонске жупаније.

Република Хрватска још увијек трага за 1.821 особом несталом и смртно страдалом у Домовинском рату, од којих је 515 особа с подручја Вуковарско-сријемске жупаније., наводи се у поменутом саопштењу.

 

 

Veritas.info

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.