D.I.C. Veritas

e-Veritas, 18.07.2023, HRONOLOGIJA RATA U HRVATSKOJ 1991-1995 – 18. Jul

1989.

* Predsjednik Republičkog vijeća za prekršaje Ivica Martinek najavio je da će se “protiv 14 lica, za koje je kninski sudac za prekršaje obustavio postupak zbog ispada na proslavi 600. godišnjice kosovske bitke na tlu SR Hrvatske zbog nedostatka dokaza, vodit novi postupak.

1990.

* Predsjedništvo SRH predložilo je Saboru pripremanje novog ustava Hrvatske.

1991.

* Predsjendik Hrvatske Franjo Tuđman sastao se u Bonu sa kancelarom nemačke Helmutom Kolom i sa njim razgovarao o situaciji u Hrvatskoj i Jugoslaviji.

1993.

* Predsjendik Hrvatske Franjo Tuđman svečano je otvorio obnovljen most na Maslenici i aerodrom  Zemunik kod Zadra.

1994.

* Komnadant UNPROFOR-a za bivšu Jugolsaviju general Bertran de Laprel, je u svom intervjuu riječkom “Novom listu” upozorio hrvatske vlasti zbog blokade mirovnih snaga u Hrvatskoj i pritom rekao da su vojnici UN “došli iz udaljenih zemalja da bi donijeli mir, a sada su u situaciji da ih tretiraju kao neku vrstu talaca”.

1995.

* U Vukovaru održana sjednica smijenjene Vlade RSK premijera Borislava Mikelića. Istovremeno je predsjednik Skupštine RSK, Rajko Ležajić, izjavio da su svi politički faktori u Istočnoj Slavoniji, Baranji i Zapadnom Sremu spremni da, nakon obavljenih konsultacija daju podršku vladi narodnog jedinstva mandatara Milana Babića.

 

Veritas.info

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.