D.I.C. Veritas

Glas Srpske, 17.12.2021, Predin poziva na humanitarni koncert u Beogradu za obnovu kuća na Baniji

Kantautor, tekstopisac i književnik Zoran Predin potvrdio je za N1 da će sudjelovati na velikom humanitarnom koncertu za pomoć stradalima u potresu na Baniji, koji će se održati 19. decembra u Kombank dvorani u Beogradu.

“Osjećam moralnu obavezu pomoći tim ljudima koji su sada u ovim teškim vremenskim, ekonomskim i epidemijskim uvjetima. Sve je ođednom palo na njih. Da im se barem neki krov iznad glave postavi”, naveo je Predin.

Ističe da ne voli pričati o politici, kao ni otvarati političke teme.

“Ja bih govorio o ljubavi, o prijateljstvu i suradnji. Recimo da sam tri dana ovog vikenda bio u Kraljevu, s grupom Lačni Franz, bili smo poklon Grada Maribora Gradu Kraljevu, jer su pobratimljeni gradovi. Održali smo odličan koncert i pričali smo o potrebi da se ponovo uvede onaj “vlak bratstva i jedinstva”. Razlog za bratimljenje je prihvaćanje slovenskih izbjeglica u Kraljevu koje su Nijemci u Drugom svjetskom ratu protjerali, a u Kraljevu su bili kraljevsko primljeni”, objašnjava Predin.

Kako navodi, plemenite se stvari ne smiju zaboravljati, a ističe da narode s ovih prostora zbližava mnogo zajedničkih stvari i misli da će se regija kroz srodne stvari i ujediniti, prenosi N1.

“Mislim da imamo puno srodnih duša koje razmišljaju na isti način, kao ja. To su mladi ljudi svih uzrasta i takvu publiku očekujem u neđelju na koncertu”, istaknuo je Predin.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.