D.I.C. Veritas

„Glas srpske“, 24.07.2012. – Žarković: Hrvatska još nije obeštetila porodicu Gojković

Banjaluka – Hrvatska još nije obeštetila porodicu Gojković za njenih 18 ubijenih članova u Marinom Selu u Pakračkoj Poljani 1991. godine, izjavio je predsjednik Udruženja Srba protjeranih iz zapadne Slavonije Krsta Žarković, prenose agencije.

Žarković:  Hrvatska još nije obeštetila porodicu Gojković

- Bez obzira na neoborive materijalne dokaze o počinjenom ratnom zločinu, pritvorenog Tomislava Merčepa, masovne grobnice i izjave svjedoka, Hrvatska još nije obeštetila porodicu Gojković za njenih 18 ubijenih članova u Marinom Selu u Pakračkoj Poljani 1991. godine – istakao je Žarković Srni.

On je podsjetio da je porodica Gojković iz sela Kip podnijela privatnu tužbu protiv Hrvatske za nadoknadu štete za svoje ubijene članove van borbenih dejstava u Marinom Selu, u Pakračkoj Poljani.

Komentarišući mišljenje Vrhovnog suda Hrvatske, prema kojem je Hrvatska kriva za smrt devet Srba u selu Varivode i da će pošteno presuditi o visini naknade štete Srbinu Jovanu Beriću za ubistvo roditelja 1995. godine u tom selu, Žarković je ocijenio da se to nikada neće desiti, jer je riječ samo o “igri” vlasti Hrvatske da bi se dodvorila EU.

Žarković kaže da i slučaj porodice Nikolovski iz Splita potvrđuje da Srbi nikada nisu ni bili bezbjedni u Hrvatskoj.

Porodica Nikolovski iz Splita, koja je prije tri dana ušla u svoj stan poslije tri godine čekanja i svih pravosnažno riješenih sporova u njihovu korist, strahuje od hrvatskog ratnog veterana Zlatka Ljubičića, koji želi da useli u taj stan.

- Taj isti Zlatko Ljubičić je početkom 1990-tih golim rukama u Splitu na vojnom transporteru udavio vojnika JNA, o čemu postoje video-zapisi i nije odgovarao za taj zločin, što dovoljno govori o kakvom zločincu je riječ i čemu se Srbi mogu nadati u Splitu – zaključio je Žarković.

Zoran Nikolovski kaže da su se iz stana sa sprata iznad, u kojem je smještena porodica penzionisanog ratnog veterana Ljubičića, zaorile ustaške koračnice, te da Ljubičić ne odustaje od stana i sa svojom porodicom dežura pred vratima.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.