D.I.C. Veritas

happytv.rs, Kurir, 28.08.2023, „NIŠTA RUŽNIJE NISAM ČUO“: Štrbac o izjavi hrvatske književnice, otkrio i njeno pravo ime!

Savo Štrbac, direktor Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” poručio je da ništa ružnije od nekoga nije čuo o Srbima od ovoga što je izjavila hrvatska književnica Slavica Stojan, koja je poručila da Srbe treba istrebiti kao bube i okarakterisao njene izjave kao sodomu i gomoru.

– Kada se čuje ovakva strašna izjava, a ništa ružnije na račun Srba do sada nisam čuo, onda bih uvek išao da pronađem biografiju i korene takve osobe i ne prevari me nikada osećaj da tako ružno mogu govoriti samo konvertiti koji su nekada i sami bili to što sada vređaju. Čini mi se da me ni sada predosećaj nije prevario jer sam upravo na Hrvatskoj akademiji znanosti i umetnosti pronašao njenu biografiju gde joj je navedeno pravo ime – Stanislava. Dakle, sada mi je potpuno jasno da ovakve bljuvotine može izgovoriti samo jedan konvertit koji teži da bude veći katolik od pape – istakao je Štrbac.

Dodao je da potiče iz srednje Dalmacije gde je to pokatoličavanje bilo prisutno vekovima, te da zna taj mentalitet.

– Kada neko ovako ružno govori o Srbima i ritualno ubija Srbe, onda brzo shvatiš da su to nesretnici čiji su preci ili oni sami u jednom momentu postali konvertiti. Sodoma i Gomora – rekao je Štrbac.

Podsetimo, Slavica Stojan, hrvatska književna istoričarka i članica Predsedništva Matice Hrvatske, govoreći o navodnim pretenzijama Srbije za kulturnim nasleđem koje ona smatra hrvatskim, uporedila je Srbe „sa dosadnim insektima i predatorima koji vrebaju sa granice i koje treba ukloniti gaženjem, otrovima i bacačima plamena“!

– Bube koje, kad napadnu, jako ih je teško ukloniti, bez obzira koju metodu koristili – gaženje nogama, otrovima, bacač plamena. Kad se tako nešto uvuče u kuću, treba se ozbiljno boriti ili napustiti kuću. Ni govora da bi neko izašao iz svoje kuće. Treba se boriti s bubama, nikad ne dopustiti da kuću preplave, da mile po trpezi i po posteljini, nego ih strpljivo i trajno iskorenjivati. Posle niza godina uspešne borbe i nadjačavanja njihove prepravljivačke strategije, one nestanu. Ne znam da li trajno, ali iz moje kuće su nestale i već ih dugo nema. Tako i s predatorima koji nam vrebaju s granice. Čovek se ne sme opustiti – poručila je ona.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.