D.I.C. Veritas

Hrsvijet.net.,15.09.2012., ABH: Zahtjevamo da se Savo Šrbac proglasi PERSONOM NON GRATA

“Temeljem uvrijedljivih i povokativnih izjava  Save Štrbca koji več dugi niz godina blati i pljuje po svim vrijednostima  stečenim u obrambenom Domovinskom ratu, ponukani smo reagirati na način da ZAHTIJEVAMO od nadležnih institucija RH da se Savo Štrbac proglasi PERSONOM NON GRATA i to javno od strane ministra branitelja Predraga Matića-Freda, premijera Zorana Milanovića, i predsjednika RH Ive Josipovića. Navedene  pozivamo da se javno očituju o našem zahtjevu”, kaže se u priopćenju ABH.

“Ukoliko to ne učine potvrdit će naše sumnje da zajedno sa njim i njemu sličnima potkopavaju temelje hrvatske državotvornosti dopušatajući, propuštajući i čineći  ustupke, te odlikovavši  suradnike Save Štrbca u liku  gđe.Teršelić iz udruge Rekom. Dotična usko surađuje sa Savom Štrbcem i Veritasom na  klevetanju i diskreditiranju VRO Oluja i zajedno čine sve da se oblate i obezvrijede zasluge  Hrvatskih Branitelja i Domovinskog rata  u cjelini”, kaže se nadalje u priopćenju.

“Već niz godina bezuspješno upozoravamo na unutarnje  antidržavne i antinacionalne elemnte sa kojima aktualna ali i bivša vlast surađuje bolje nego sa pripadnicima hrvatske nacije koji su im svojom žrtvom i omogućili da budu to što jesu. No posljednu izjavu Save Štrbca, kao je ovo posljednji put da Hrvati slave Oluju, smatramo direktnom prijetnjom i pozivamo DORH da protiv njega sukladno tomu podnese prijavu za vrijeđanje Ustava, države, nacije i hrvatskoga puka u cjelini”, poručuju iz ABH.

Od DORH-a i Ministarstva financija traže da provjere tko, kako, zašto i od kuda se finaciraju spomenute i slične udruge i pojedinci.

“Pozivamo sigurnosne službe da se potrude saznati tko i kako surađuje sa njima u urušavanju nacionalnih vrijednosti  koje je hrvatska nacija platila krvlju”, poručuju iz ABH.

“Ovakve izjave samo su potvrda naših sumnji u pokušaj ukidanja obilježavanja VRO Oluje, i bile su temelj našeg poziva svim braniteljima na zajedničku, netom održanu proslavu Oluje u hrvatskom gradu Kninu”,kaže se u priopćenju ABH koje potpisuje Mario Max Slaviček, dopredsjednik ABH.

 

R.H.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.