D.I.C. Veritas

Indeks.hr, 14.06.2018, HRT mora ponovno zaposliti novinara koji je maknut nakon branteljske hajke

“DOBIO sam pravomoćnu presudu kojom se HRT-u nalaže da me hitno vrati na posao”, objavio je Saša Kosanović na svom Facebook profilu. Podsjetimo, u vrijeme dok je v.d. glavnog ravnatelja HRT-a bio Siniša Kovačić, Kosanović je dobio otkaz zbog rada na filmu u danskoj produkciji pod nazivom 15 minuta – Masakr u Dvoru, a koji se bavi zločinom u Dvoru. Otkaz je uslijedio nakon hajke tzv. branitelja na novinara Kosanovića.

“Stvar je poznata, dobio sam redovni otkaz zbog toga što nisam imao pisanu dozvolu ravnatelja za film Dvor na Uni, iako sam imao usmeno odobrenje tadašnjeg ravnatelja moje redakcije Zubera. Po mom mišljenju to je formalni razlog, stvarni razlozi su drugi. Protiv tog filma se vodi hajka već dva mjeseca, mislim da do ovog ne bi došlo da sam radio film o Stepincu”, rekao je Kosanović za Index prije dvije godine.

Naime, svi oni koji su bili povezani s filmom o masakru u Dvoru bili su proglašeni “antihrvatskim elementima kojima je glavni cilj bio kriminalizirati Hrvatsku vojsku i Domovinski rat, i optužiti Hrvatsku za taj zločin”. Najveću hajku tada su podigli krugovi bliski tzv. braniteljima. Prema odluci suda, HRT bi nakon dvije godine trebao vratiti Kosanovića na posao.

“Važna obavijest za sve koji se sjećaju da sam nekada radio u neobičnoj ustanovi, poznatijoj kao HRT, gdje sam, nakon junačke borbe, teško ranjen prilikom probijanja obruča, nakon što su Karamarko i Hasanbegović na mene poslali specijalni odred pod komandom Siniše Laudata i inih. Nakon što je moje tijelo izneseno s ratišta, vjerujući da su etnički motivirani otkazi, hajke i progoni, zapravo protuzakoniti, podnio sam tužbu protiv matične hiže. Dok trepneš okom, malo više od dvije godine kasnije, dobio sam pravomoćnu presudu kojom se HRT-u nalaže da me hitno vrati na posao. O raspletu ove tragikomedije, pokorno ću javljati i dalje”, napisao je Kosanović na svom Facebook profilu.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.