D.I.C. Veritas

Index, Hina, 30.10.2018, Prodaja vojnog odmarališta u Baškoj Vodi razbjesnila Srbiju: “To je naše!”

NEĆEMO sjediti prekriženih ruku nakon što je Hrvatska stavila na javnu dražbu nekadašnje vojno odmaralište u Baškoj Vodi, poručio je danas u beogradskom tisku odvjetnik Zoran Ristić, predsjednik Udruge “Oduzeta imovina”, tvrdeći da ono pripada Srbiji.

U tekstu “Hrvati prodaju naš vojni hotel” današnje Večernje novosti pišu da je “čuveno vojno odmaralište u Baškoj Vodi prva nekretnina koju su hrvatske vlasti stavile na prodaju javnim natječajem po novom zakonu o upravljanju državnom imovinom”.

Tim zakonom se, kako je navedeno, omogućuje zakup nekretnina “koje su pripadale poduzećima, institucijama i bankama iz bivše Jugoslavije, a koje je Hrvatska 1991. prenijela u svoje vlasništvo”.

Predsjednik Udruge “Oduzeta imovina” Zoran Ristić podsjeća da je nekadašnji hotel Sutjeska, kasnije preimenovan u Hrvatska, u Baškoj Vodi gradila sarajevska Hidrogradnja i krajem 80-ih godina prošlog stoljeća dala ga tadašnjem Saveznom sekretarijatu narodne obrane SFRJ uz uvjet da hotel dovrše, ali i omoguće radnicima tog poduzeća da ljetuju u sezoni.

Hidrogradnja je naknadno, uz financijsku potporu vojske, dogradila još jedan kat.

“Nećemo sjediti prekriženih ruku”

“Pred sam rat, tadašnje ministarstvo obrane SFRJ, čiji je pravni sljednik ministarstvo obrane Srbije, upisalo se u zemljišnim knjigama, u Makarskoj, kao vlasnik tog trokatnog zdanja sa 180 soba, na 12.500 četvornih metara bruto površine”, navodi odvjetnik Ristić naglašavajući kako je “na početku rata hotel, baš kao i sve ostale srpske nekretnine, oduzela hrvatska država i prenijela na sebe”.

On podsjeća da je vlada RH 13. rujna objavila javni poziv za kupnju hotela, a rok za prijave istekao je 26. listopada, do kad su stigle tri ponude.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.