D.I.C. Veritas

Index.hr, 05.11.2020, Vukovarca koji nosi pregače s natpisom ZDS vlada imenovala u Vijeće za pijetet

ZLATKO ZAOBORNI na današnjoj je sjednici vlade imenovan u Vijeće za domovinski pijetet, mir i razvoj.

To je tijelo od 17 članova koje je formirano po slovu Zakona o proglašavanju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta, a trebalo bi koordinirati i pratiti aktivnosti obilježavanja posebnog domovinskog pijeteta te predlagati mjere i aktivnosti za njihovo unapređenje.

Tko je Zaoborni?

Zlatko Zaoborni na Facebooku se slikao u pregači s velikim natpisom “Za dom spremni”, a novinaru Telegrama rekao je da u tom pozdravu “ne vidi ama baš ništa sporno”.

Zaoborni je u ratu izgubio nogu i brata blizanca, a u srpskom logoru je proveo devet mjeseci. Dva dana prije imenovanja u Vijeće, u razgovoru za braniteljski portal kazao je da “vlast želi oteti kolonu sjećanja Gradu Vukovaru”.

“Država nam želi uzeti i preuzeti obljetnicu 18.11. i stradanja Vukovara. Moje je mišljenje da žele napraviti program sličan onomu što se odvijao u Kninu, da oni sebe ograde od naroda, polože vijence i na svoj način obilježe taj dan, a mi kako mislimo. Možemo li biti ljutiti i vikati zbog toga – možemo, ali mogu nas okružiti i onda opet nećemo moći ništa”, smatra Zaoborni.

U Vukovaru je razbio ploču s ćirilicom

On je uvjetno osuđen za razbijanje ploče s ćiriličnim natpisom na policijskoj postaji u Vukovaru 2016. godine.

“Dok sam živ, borit ću se za to da ovdje ne bude ćirilice”, rekao je tada Zaoborni.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.