D.I.C. Veritas

Index.hr, 09.10.2019, UHLJEBISTAN Hrvatska je samo u posljednjih pet mjeseci dobila 1097 novih branitelja

“OVA vlada jasno je pokazala da su hrvatski branitelji temelj, a ne teret hrvatske države i hrvatskog društva”, rekao je ministar branitelja Tomo Medved na danas održanom okruglom stolu o mirovinskom sustavu i mirovinama hrvatskih branitelja.

Brojke bujaju

Međutim, Medvedovo uvjeravanje da branitelji nisu teret demantiraju njegove vlastite brojke.

Prema podacima Ministarstva branitelja, Hrvatska je u ratu imala 508.605 branitelja. Taj je broj, naravno, privremen. Prije samo pet mjeseci, u svibnju 2019. godine, Tomo Medved je obrazlažući povećanje broja branitelja na 507.508 izjavio da je to posve normalno i da se samo priznaje status vojnicima nečasno otpuštenima iz službe.

Još najmanje dvije tisuće

“Nije ovo nikakvo iznenađenje, povećanje je u skladu s našim projekcijama i može se očekivati da će biti upisano još dvije-tri tisuće novih osoba. Odnosno, nisu to nove osobe. To su većinom ljudi koji su i prije podnosili zahtjeve, ali su odbijani iz raznih razloga. Jedan dio ih je bio maloljetan i ta je evidencija problematična, dio ih je zakasnio predati papire”, rekao je tada ministar Tomo Medved. Dakle, osim povećanja od 1097 branitelja možemo očekivati još najmanje dvije tisuće onih koji su nas branili, a do 2019. godine su to skrivali.

Jesu li to činili zbog straha od agresora ili su samo bili skromni može nam 24 godine od završetka rata objasniti samo Tomo Medved.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.