D.I.C. Veritas

Index.hr, 11.03.2017., VELIKA SRAMOTA Cijeli Sjever Poljuda vikao Riječanima “Ubij Srbina”

HAJDUK  i Rijeka u subotu su odigrali veliki derbi 24. kola HNL-a. Momčad Matjaža Keka uoči utakmice imala je šest bodova prednosti ispred Dinama i meč u Splitu bio je velika prilika Riječanima da se ponovno odvoje na šest bodova ispred Dinama.

Međutim, Hajduk je odigrao odlično, možda najbolje ove sezone, nadigrao je Rijeku, dugo je vodio golom Hamze i nakon pet godina imao je priliku slaviti u Jadranskom derbiju. Ipak, Rijeka je izjednačila i sad je razlika na vrhu četiri boda u korist momčadi Matjaža Keka.

Bilo je burno na travnjaku, ali bilo je veselo i na tribinama. Da se Torcida i Armada ne vole znali smo svi, no opet smo morali s poljudskih tribina slušati ono ”Ubij Srbina” i ”Za dom spremni”, a svako toliko osvanuo bi i poneki uvredljiv transparent.

A na kraju, umalo tragedija. jedan maskirani navijač sa sjeverne tribine uletio je u teren s namjerom da se fizički obračuna sa sucem Marijem Zebecom.

U ruci je imao željeznu šipku, no srećom nije došlo do fizičkog sukoba jer je divljaka od Zebeca najprije maknulo nekoliko zaštitara, a onda je došla i policija.

U razgovoru s policijom nakon utakmice na Poljudu doznali smo da je navijač u ruci imao šipku s kojom se hvata zapaljena pirotehnika.

Vjerojatno je to oruđe ostavio netko od vatrogasaca, no nevjerojatno je da se osiguranju i policiji dogodio ovakav propust koji je za posljedicu lako mogao imati tragediju.

Obzirom da je navijač bio naoružan, goloruki zaštitari bojali su se prići. Tek nakon nekoliko minuta policija je reagirala, a huligan je imao vremena vratiti se do tribine i podizati atmosferu.

Huligan će u sutra ujutro biti izveden pred suca za prekršaje.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.