D.I.C. Veritas

Index.hr, 15.09.2019, Armada bojkotirala derbi, Torcida u crnom vrijeđala novinare i Srbe

RIJEKA i Hajduk su u derbiju osmog kola HNL-a na Rujevici odigrali 1:1. Domaćin je došao u vodstvo krasnim golom glavom povratnika Franka Andrijaševića, a Hajduk je u 81. izjednačio fantastičnim udarcem Teklića s dvadesetak metara.

Hajduk se ovim bodom izjednačio na vrhu s Dinamom s po 16 bodova, a Rijeka je četvrta s 12. Dinamo i Rijeka tek moraju odigrati zaostalu utakmicu.

Uzbudljivo je bilo na terenu, ali i na tribinama. Armada je zbog starog sukoba s upravom bojkotirala navijanje, dok je Torcida uglavnom vodila neke svoje ratove protiv Srba i novinara.

Ovako je bilo na tribinama Rujevice:

20:50 Torcida je ispratila Andrijaševića s: “Franko, Srbine, čakija ti ne gine!

19:17 Torcida viče ”Riječki Srbi”, a Rujevica im odgovara sarkastičnim pljeskom

19:15 Članovi Torcide na majicama imaju natpis ”novinari crvi”, a s njihove tribine se čuje i ”Ubij Srbina”. Na ogradu kaveza izvjesili su veliki transparent ”Neprijatelj broj 1”

19:10 Filip Bradarić, koji je bio član šampionske Rijeke i nakon talijanske avanture vratio se u matični Hajduk, dočekan je salvom zvižduka od domaćih navijača

19:00 Zanimljivo je i na tribinama Rujevice. Oko 350 torcidaša je napunilo svoj kavez i cijelo vrijeme navijaju, dok je Armada održala obećanje dano upravi Rijeke da će nastaviti bojkot sve dok se klub ne riješi Renata Pilipovića. Samo istok Rujevice navija za Rijeku.

Armada je u početku bila protiv odluke da Igor Bišćan bude trener Rijeke pa je prešla preko toga. Sad ne želi na klupi gledati Renata Pilipovića, Bišćanovog pomoćnika. No cijelo vrijeme pravi razlog bojkota je neslaganje s politikom vlasnika kluba Damira Miškovića i načinom na koji ga vodi.

 

S.Č.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.