D.I.C. Veritas

Index.hr, 21.02.2019, Gradonačelnik Gospića napao Kolindu zbog ustaškog pozdrava: “Za koga radite?”

GRADONAČELNIK Gospića i šef HSP-a Karlo Starčević napao je Kolindu Grabar Kitarović zbog njenog ograđivanja od ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

U poduljem pismu on je kazao kako je Kolinda pljunula na poginule branitelje iz Domovinskog rata.

Njegovo pismo prenosimo u nastavku:

“Gospođo Grabar-Kitarović,

Iako biste trebali biti predsjednica svih hrvatskih državljana, poglavito svih Hrvatica i Hrvata neovisno o njihovu svjetonazoru, Vi ste 16.02.2019. pljunuli na veliki dio onih koje predstavljate. Prije svih, na sve žrtve Domovinskog rata, kako na poginule branitelje – pripadnike HOS-a – koji su položili svoje živote ZA DOM SPREMNI, tako i na civilne žrtve srbočetničke agresije. Pljunuli ste na žrtve mladića koji su poginuli za hrvatsku Državu s oznakom ZA DOM SPREMNI. Pljunuli ste na sve roditelje koji su ostali bez sinova i kćeri koji su bili ZA DOM SPREMNI. Pljunuli ste u lice većini hrvatskog naroda.

“Po čijim nalozima radite?”

A za čije to interese činite i po čijim nalozima radite?

Svjesni smo da se želite domoći drugoga mandata, a to ne možete bez podrške onih  iz kojih ste stasali. Bez podrške onih koji su 1991. godine dali smaknuti Načelnika Ratnog stožera HOS-a i dopredsjednika HSP, našeg neprežaljenog Ante Paradžika, a dvije godine potom i generala HOS-a Blaža Kraljevića. Sve smo to progutali u ime HRVATSKE DRŽAVE, u ime HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA. Danas ste postali u ime osobnih, ili nekih drugih interesa, sijamski blizanac onih, koji su se radovali srbočetničkoj agresiji na Hrvatsku pa je čak i potpomagali. Naivni hrvatski narod nažalost bira čas jednu, čas drugu polovicu sijamskog blizanca, ne primjećujući da se NIŠTA ne mijenja, i neće se promijeniti, bez obzira koja polovica istog tijela vodi Hrvatsku u propast.

“Ne želite primijetiti četničke provokacije”

Vi, gospođo Predsjednice, ne želite primijetiti četničke provokacije koje su svakim danom sve izraženije. Irinej koji vrijeđa hrvatske biskupe, Pupovac koji Hrvate naziva svakakvim pogrdnim imenima, četnički pomladak koji u još uvijek ranjenom Vukovaru ne ustaje na himnu, …. A to sve činite da bi Vam Vaši koalicijski partneri dali podršku za novi mandat.

Gospođo Predsjednice, Vaša je odluka i pravo mijenjeti svoje stavove i izjave sukladno dnevnim potrebama, ovisno jeste li među iseljenim Hrvatima u Argentini, „antifašistima“ u Brezovici, u Jasenovcu ili u Bleiburgu. Dakako ali ne činite to na štetu Hrvata i Hrvatske.  Mi, pravaši, nismo navikli na promjene dresova po dnevnoj potrebi, pa Vam jasno poručujemo:

Naša je Domovina Republika Hrvatska. Republika Hrvatska nastala je i obranjena u Domovinskom ratu. Hrvatsku su branile tisuće hrvatskih branitelja među kojima su izniman doprinos obrani dale postrojbe HOS-a. HOS je dijete HSP-a, koji ga je osnovao u siječnju 1991. godine kada nije bilo niti zametka ZNG-u i primio je na sebe prvi udarac srbočetničkog agresora.

“Da li Vam je to pljuvanje po dijelu hrvatskog naroda potrebno?”

Pripadnici HOS-a su sudjelovali u najtežim bitkama na skoro svim bojištima diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Velik dio pripadnika HOS-a nije se vratio svojim obiteljima, nego su položili svoje živote na oltar Domovine. Da za Vas i takve gospođo predsjednice koji ih sada nazivate pogrdnim i zločinačkim imenima. Poginuli su boreći se za Hrvatsku i hrvatski narod, sa svoje domove i obitelji, a to su činili ZA DOM SPREMNI!

Gospođo predsjednice, da li Vam je to pljuvanje po dijelu hrvatskog naroda potrebno, da li je vrijedno jednog političkog mandata, da li ste svjesna da ste Vašom izjavom narušila ionako krhko hrvatsko zajedništvo.

Prema našim saznanjima, ogromna većina članova i simpatizera HSP-a na posljednjim je predsjedničkim izborima glasovala za Vas. Nakon ovakvih eskapada, nedosljednosti i kratkovidnosti, sigurni smo da sljedeći put naše glasove nećete dobiti.

Bog i Hrvati!

Za Dom Spremni!”, stoji u pismu Karla Starčevića.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.