D.I.C. Veritas

Index.hr, Glas Istre, 29.11.2019, Vandali nacrtali kukasti križ na spomeniku palim borcima u Labinu

NEPOZNATI vandali išarali su danas neprimjerenim znakovljem, poput kukastog križa, spomenik palim borcima na gradskom groblju u Labinu, javlja Glas Istre. Osim kukastog križa, vandali su groblje oskvrnuli i oznakom SS brigade te natpisom koji asocira na grob Ante Pavelića u Madridu.

Ovo je treći put da je išaran antifašistički spomenik

Radnici komunalnog poduzeća 1. maj odmah su izašli na groblje očistiti sramotne natpise te su izjavili kako ovo nije prvi put da moraju brisati neprimjerene grafite. Dodali su i kako su vandali čak skidali slova s natpisa palim borcima. A ovo je već treći put da je spomenik vandaliziran.

Gradonačelnik Labina dodao da će uvesti videonadzor

“Ovakvi izljevi vandalizma su za svaku osudu, no vandalima jedna stvar očito nije jasna, oni na kraju plate čišćenja i sanacije”, rekao je gradonačelnik Labina Valter Glavičić te dodao kako je svakom normalnom jasno da bi bilo pametnije taj novac potrošiti na djecu ili sport u gradu.

“No, kao i dosad mi ćemo to urediti u najkraćem roku i nastaviti živjeti svoj život utemeljen na antifašističkim vrijednostima. A kako bismo prevenirali ovakve incidente u budućnosti, uvest ćemo video nadzor”, pojasnio je Glavičić.

Direktor Komunalnog poduzeća 1. maj Labin Alen Golja apelirao je na građane da “ne čine ovakve nepametne stvari za grad Labin” te dodao da neće ostati na upozorenju.

“Već smo naručili kamere i daljnji vandalizam planiramo suzbiti videonadzorom”, objasnio je Golja.

Autor: R.I.
Foto: Glas Istre/B. Biočić

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.