D.I.C. Veritas

Index.hr, HINA, 04.08.2018, Kod Knina održana komemoracija za Srbe ubijene nakon Oluje

SRPSKO narodno vijeće (SNV) u subotu je u Mokrom Polju pored Knina održalo komemoraciju u spomen na ubijene i nestale pripadnike srpske manjine tijekom i nakon hrvatske oslobodilačke akcije “Oluja”.

U znak sjećanja na devetero civilnih žrtava u Mokrom Polju je, dan uoči obilježavanja 23. godišnjice “Oluje”, služen je parastos te je održana sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije na kojoj je pročitana i  izjava sjećanja Srpskog narodnog vijeća.

“Na današnji dan svi se sjećamo događaja od prije 23 godine kada je srpski narod bio primoran da ode sa svojih ognjišta. Mislim da je nakon 23 godine konačno došlo vrijeme da se pronađu i kazne počinitelji zločina, ali uzevši u obzir sadašnje ponašanje predstavnika vlasti prema srpskoj zajednici, teško je reći da li to možemo očekivati u skorijoj budućnosti”, rekao je predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije Borislav Šarić.

Prilikom polaganja ruža ispred spomen-ploče za ubijene Mokropoljce  predstavnica Srpskog narodnog vijeća Aneta Lalić rekla je da “zločini nisu bili slučajni”, te da se o njima još šuti.

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević rekao je da je komemoracija izraz potrebe da se na miran i dostojanstven način obilježi stradanje srpskog naroda za vrijeme “Oluje”, ali također i svih žrtava stradalih u razdoblju od 1991. do 1995. godine.

Milošević je okupljenima poručio da pamte svoje žrtve, ali da prihvate i priznaju žrtve drugih, da ostanu na tom području društveno, ekonomski i politički te da pridonose izgradnji društva mira, tolerancije i dijaloga.

“Da se najzad prekine spirala mržnje kako se zločini koji su se dogodili na ovom mjestu, pa i u proteklim ratovima, više ne bi ponavljali” zaključio je Milošević.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.