D.I.C. Veritas

Index.hr, Jutarnji list, 14.06.2020, U Zagrebu otkrivena treća grozna poruka Srbima u par dana [Foto]

NAKON što je proteklih dana Srpsko narodno vijeće otkrilo dvije gnjusne poruke upućene Srbima, jednu na transparentu, drugu u zagrebačkom kvartu Borovju, Index je od čitateljice dobio treću poruku.

Ona se nalazi u Svetoj Klari u Čavoglavskoj ulici kod dječjeg vrtića. Na zidu je nacrtano drvo na kojemu su obješeni ljudi te uz to piše “Serbian family tree”.

Zagreb, Čavoglavska: Srpsko porodično stablo, grafit, 14.6.2020. Foto:RTRS, Mirjana Šagar Muškinja

Zagreb, Čavoglavska: Srpsko porodično stablo, grafit, 14.6.2020. Foto:RTRS, Mirjana Šagar Muškinja

Kako nam je rekla Mirjana Šagar Muškinja, to je slikala jučer popodne, ali je uočila još 10. lipnja. Užasnuta je tom porukom koja se nalazi tik uz dječje igralište.

“Kakvi uzori, takva mladost”

Jutros je to također objavilo i Srpsko narodno vijeće na svom Twitter profilu.

Ovo je treća otkrivena poruka u zadnjih par dana

Ovo je od četvrtka treća otkrivena poruka Srbima u Zagrebu.

Prvo su u četvrtak mladi Bad Blue Boysi izvjesili transparent na kojemu je pisalo “Je*at ćemo srpske žene i djecu”. Sve je objavljeno u petak, a jučer su šestorica mladića privedena i protiv njih će biti podnesena kaznena prijava. Radi se o mladićima starima od 19 do 22 godine, a jedan od njih, 21-godišnjak, izradio je taj transparent.

Sinoć je Srpsko narodno vijeće na svom Twitter profilu objavilo još jednu sliku iz Zagreba na kojoj se vidi prijeteća poruka Srbima.

“U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri. Ubi Srbina”, piše na zidu uz zgradu u zagrebačkom kvartu Borovju. Policija je započela kriminalističku istragu u ovom slučaju.

Policija je u vezi incidenta u Kustošiji dosad pritvorskom nadzorniku predala šest osoba.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.