D.I.C. Veritas

Informer, 08.02.2018, HRVATI PRIPREMAJU VUČIĆU PAKAO! Ustaški ekstremisti planiraju VELIKE NASILNE PROTESTE, PLENKOVIĆ JAVNO TRAŽI RATNU ODŠTETU!

Ustaški ekstremisti planiraju nasilne proteste kada Aleksandar Vučić bude u Zagrebu. Hrvatski premijer Andrej Plenković javno traži da im Srbija isplati ratnu odštetu!

Ustaški ekstremisti spremaju niz nasilnih demonstracija i protesta u Zagrebu tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je zakazana za 12. i 13. februar!

Više udruženja ‘hrvatskih branitelja’ najavilo je masovne skupove protiv Vučića tokom oba dana boravka u Hrvatskoj, i to u svim mestima koja on planira da obiđe. Istovremeno, hrvatski premijer Andrej Plenković javno je zatražio da Srbija isplati ratnu odštetu, najavljujući da to mora biti jedna od tema razgovora sa Vučićem!?!

Unižavanje posete

Naši odlično obavešteni izvori navode da su Vučićevi saradnici obavešteni da hrvatski ekstremisti spremaju proteste, ali da predsednik ne planira da zbog toga promeni svoju odluku o poseti.

Neka protestuju   
Nisam plašio demonstracija nigde u svetu, pa neću ni u Zagrebu
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

- Posle pokretanja peticije protiv Vučićevog dolaska, koja očigledno nije urodila plodom, takozvani branitelji odlučili su se za ekstremnije mere. Oni planiraju nasilne demonstracije ne samo u Zagrebu već i u svim mestima koja Vučić bude obilazio tokom posete Hrvatskoj. Glavna ideja im je da na sve moguće načine pokažu Vučiću da nije dobrodošao… - prenosi Informerov izvor.


mojugao

SAVO ŠTRBAC DIREKTOR “VERITAS”

Ne strahujem da će biti ostvarene pretnje ekstremista. U pitanju je zatvoren prostor, gde će predsednik Vučić boraviti tokom posete Zagrebu. Neće se ponoviti incident kao u Srebrenici.

Istovremeno, nimalo slučajno, hrvatski premijer Andrej Plenković zatražio je od Srbije da im isplati ratnu odštetu za “agresiju” iz devedesetih godina prošlog veka!?!

- Tačka na dnevnom redu razgovora sa Vučićem treba da bude i ratna odšteta - najavio je Plenković, koji takođe na sve moguće načine pokušava da unizi posetu srpskog predsednika.

Aleksandar Vučić, na drugoj strani, poručuje da u Hrvatsku ide u dobroj veri i da će delegaciju činiti stručni ljudi koji žele da rešavaju probleme iz prošlosti, ali i da razgovaraju o budućnosti.

- Nadam se da će i druga strana biti konstruktivna - ističe Vučić, koji je posle sastanka sa komesarom EU za proširenje Johanesom Hanom (vidite tekst sa strane) potvrdio da je video najave protesta u Zagrebu.

- Nemam problem sa tim, jer se nisam plašio demonstracija nigde u svetu, pa neću ni u Zagrebu. Moj posao je da radim za Srbiju i građane Srbije i to ću nastaviti da radim - podvlači Vučić.

Prema njegovim rečima, iznenađen je i zaprepašćen temom koju je pokrenuo hrvatski premijer Andrej Plenković o ratnoj odšteti.

da se ja pitam

IVAN KOSTIĆ
ODBOR ZA SRBE U REGIONU

Hrvatska mora da se suoči sa svojom genocidnom politikom prema Srbima, Jevrejima i Romima iz Drugog svetskog rata.

- Da sam na njegovom mestu, to pitanje ne bih pokretao. Plašim se da on i Hrvatska po pitanju ratne odštete ne samo da ne mogu ništa da dobiju već mogu mnogo da izgube. To bih mogao da potkrepim hiljadama argumenata - naglašava Vučić.

Koriste svaku priliku

Komentarišući ove navode, stručnjak za terorizam i bezbednost Marija Đorić kaže da ustaški ekstremisti napade na Srbiju koriste za unutrašnji politički marketing.

- Hrvatski ekstremisti, poznati po proustaškoj orijentaciji, koriste svaku moguću priliku da napadnu Srbiju, smatrajući da će time dobiti lake političke poene. Ne sećam se da su u Srbiji u skorije vreme bili protesti prilikom posete hrvatskih zvaničnika. To ukazuje na političku zrelost naše države, koju Hrvatska očigledno još nije postigla… - zaključuje Đorićeva.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.