D.I.C. Veritas

Informer, 19.08.2016., USTAŠE NAČISTO POLUDELE! Još 500 SRBA Hrvati TAJNO stavili na poternice zbog navodnih zločina!

Za navodne ratne zločine terete i na desetine aktivnih oficira Vojske Srbije koji su u vreme rata u Hrvatskoj bili pitomci vojnih akademija?!

Ustaški režim u Zagrebu tajno priprema optužnice za navodne ratne zločine protiv više od 500 Srba, kažu podaci srpskih obaveštajnih službi u koje je Informer imao uvid!

Hrvatski tužioci dobili su, kako se navodi, politički nalog da “tuže sve po spisku”, pa će se tako na poternicama naći i na desetine aktivnih oficira Vojske Srbije koji su u vreme rata u Hrvatskoj bili pitomci na vojnim akademijama?!

Uhapšeni po tajnim poternicama

Makedonska policija je u junu ove godine uhapsila Srbina Veljka Dujanovića (55) na osnovu hrvatske poternice zbog navodnog ratnog zločina na području Daruvara. Dujanović je uhapšen na graničnom prelazu Preševo-Tabanovci, kad je sa ženom i taštom krenuo na letovanje u Grčku.

U junu je, na osnovu hrvatske poternice, uhapšen i Ranko Dželajlija (57) i to kada je krenuo u posetu ćerki u Švedskoj.

Svi oni bi tako mogli doživeti sudbinu Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, koga Hrvatska progoni više od deset godina i kome suđenje ni dan-danas nije počelo, iako ga je Australija izručila Hrvatskoj još 9. jula prošle godine!

Love na granicama

Hrvatska vlast, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori, raspisaće tajne poternice za Srbima po hitnom postupku, a plan im je da što više “osumnjičenih” pohvataju na godišnjim odmorima u inostranstvu!

Tužioci iz Zagreba će sve te optužnice slati policijama država u regionu “na postupanje”, posle čega po automatizmu sledi raspisivanje poternica! Do kraja leta moguće je da na desetine Srba bude pohapšeno po Grčkoj i Crnoj Gori na osnovu fabrikovanih optužbi - upozorava jedan od sagovornika Informera.

Hrvatski zvaničnici sa kojima smo juče kontaktirali nisu hteli da komentarišu naša saznanja. Na drugoj strani, direktor “Veritasa” Savo Štrbac kaže da su Hrvati za ratne zločine procesuirali tačno 1.577 Srba.

Od tog broja, podignuto je oko 650 optužnica i doneto je 195 pravosnažnih presuda, a još više od 300 ljudi je bilo pod istragom. U međuvremenu, Hrvatska nije dostavljala nove spiskove, ali svake godine “na proveru” stave desetine Srba. Otvore nove istrage, a od nekih odustanu. Iako mi novih 500 optužnica zvuči kao velika brojka, za Hrvate ništa nije nedostižno - navodi Štrbac.

Srbija glavna izborna tema

Kao i uvek u izbornoj kampanji u Hrvatskoj, Srbija postane glavna, ako ne i jedina tema
Aleksandar Vulin, ministar za rad

Ministar za rad Aleksandar Vulin ocenjuje da je i ova hrvatska pretnja deo predizborne kampanje.

Kao i uvek u izbornoj kampanji u Hrvatskoj, Srbija postane glavna, ako ne i jedina tema. Neoprezne izjave koje dođu iz Hrvatske često imaju preteći prizvuk i svakako ne doprinose miru i stabilnosti - upozorava Vulin.

Zamrznut konflikt

Analitičar Miroslav Lazanski naglašava da su sve pretnje koje poslednjih dana stižu iz Zagreba, pa i pretnja Zorana Milanovića ratom, namenjene isključivo za unutrašnju hrvatsku, predizbornu upotrebu.

Sve te zapaljive izjave poput Milanovićeve jesu samo u funkciji jurenja glasača. Pa videli ste da je Zoran Milanović sad našao dedu ustašu o kome nikad ranije nije progovorio (!). Sledeća je verovatno neka tetka ustaškinja - podvlači Lazanski.

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenjuje da je sadašnje stanje u stvari “zamrznuti konflikt Srbije i Hrvatske”.

Rat još nije završen u emocijama i zato usijana atmosfera može biti opasna. Setimo se priča oko migranata, “carinskog rata”, proslave “Oluje”, trke u naoružanju… Ipak, Hrvatska je članica NATO pakta i ne može da deluje van okvira saveza. Zato je bilo kakav konflikt nemoguć, a i Srbija nema motiv za tako nešto… - zaključuje Radić.

 

Sjedinjene Američke Države pomogle su Hrvatskoj da izvrši genocid nad srpskim narodom avgusta 1995. tokom zločinačke akcije “Oluja”!

To potvrđuje poverljiva dokumentacija CIA iz novembra 1995, sa koje je nedavno skinuta oznaka tajnosti. U dopisu pod šifrom F-2007-0500 navodi se da je tadašnji pomoćnik državnog sekretara SAD Ričard Holbruk sve vreme rata bio otvoreno na strani Hrvata! Holbrukov bliski saradnik, čije ime se i dalje krije, u ovom izveštaju piše da je Vašington omogućavao Zagrebu uvoz naoružanja iako je Hrvatska bila pod međunarodnim sankcijama!

Šušak (Gojko, hrvatski ministar odbrane, prim. aut.) nam je rekao da Hrvati mogu da zauzmu Manjaču i pitao kakav bi bio naš stav o tome. Holbruk je rekao da neće tim povodom davati nikakve zvanične izjave, ali da, u poverenju, nema ništa protiv. “Srbi dobijaju ono što su zaslužili”, primetio je Holbruk. Podsetio sam ipak Šuška da ne samo da mi držimo ključeve međunarodne zajednice nego smo i sve vreme tolerisali njihovo kršenje embarga na uvoz oružja, što je Hrvatskoj omogućilo vojni trijumf, stoji u ovom izveštaju najbližeg Holbrukovog saradnika, koji, takođe, primećuje da je mirna predaja Istočne Slavonije poklon SAD režimu u Zagrebu.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.